Električni Fiat 500 osvojio je svoju 24. nagradu: proglašen je "električnim automobilom godine 2022." u Nizozemskoj

22.02.2022.
  • Novi 500 proglašen je „Električnim automobilom godine” za 2022. godinu u kategoriji automobila srednje veličine od strane udruge Vereniging Zakelijke Rijders (VZR), udruge za vozače službenih automobila u Nizozemskoj.
  • Nagradu je zaradio zahvaljujući svojoj popularnosti, brzom punjenju i privlačnoj cijeni.
  • To je ujedno 24. osvojena nagrada na međunarodnoj razini dosad za ovu električnu ikonu marke Fiat.

Na nizozemskom natjecanju službenih automobila električni Fiat 500 proglašen je „Električnim automobilom godine” za 2022. godinu u kategoriji automobila srednje veličine. Za nagradu se natjecalo ukupno 36 marki s ukupno 67 modela vozila, a o pobjednicima je odlučivao žiri sastavljen od predstavnika udruge Vereniging Zakelijke Rijders (VZR), nizozemske udruge vozača službenih automobila, predstavnika tvrtki Eneco i LeasePlan te predstavnika iz časopisa AutoWeek i Agemeen Dagblad.

Nizozemska nagrada 24. je nagrada koju je osvojio električni Fiat 500. Ova nagrada još je jedna u nizu brojnih koje je električni 500 već osvojio, a među kojima su nagrada „Najbolji automobil godine 2021.” prema anketi časopisa Le Moniteur Automobile, nagrada „Green Car” na dodjeli nagrada French Automobile Awards 2020, kao i nagrada „Automobil godine i najbolji maleni električni automobil” na portalu Driving Electric. Pored tih prestižnih međunarodnih priznanja, novi 500 osvojio je i nagradu za „Najbolji dizajn” 2020. godine, nagradu njemačkog časopisa Auto Motor und Sport i nagradu “Najbolji konceptni dizajn” na čuvenom međunarodnom natjecanju Red Dot Design Awards.

Udruga Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) zastupa interese vozača službenih automobila. Zalaže se za više od 1,3 milijuna ljudi koji imaju automobil na leasing ili neki drugi službeni automobil i ljude koji poslovne vožnje odrađuju svojim privatnim automobilima.

U 2021. godini električni Fiat 500 bio je najprodavaniji električni model tvrtke Stellantis, kao i najprodavaniji električni automobil u Europi u segmentu gradskih automobila. Ali to nije sve. Ovaj ikonski gradski automobil bio je vodeći u svom segmentu na tržištu električnih vozila u 8 europskih zemalja i najprodavaniji električni automobil u Italiji. Nakon plasiranja na europska tržišta te Izraela i Brazila, tijekom 2022. godine nastavit će svoje putovanje i postati globalni model, s premijernim predstavljanjem u Japanu i brojnim drugim državama.

Ostale novosti

Koristimo website kolačiće

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Kolačići nam omogućuju da vam pružimo osnovne funkcije kao što su sigurnost, upravljanje mrežom i pristupačnost. Oni poboljšavaju upotrebljivost i izvedbu kroz različite značajke kao što su prepoznavanje jezika, rezultati pretraživanja i time poboljšavaju ono što vam nudimo. Naša web stranica također može koristiti kolačiće trećih strana za slanje oglasa koji su relevantniji za vas. Neke kolačiće mogu obrađivati ​​treće strane koje se nalaze u zemljama izvan Europskog gospodarskog prostora (EEA) koje možda još nemaju odluku o primjerenosti od relevantnih europskih tijela za zaštitu podataka. U ovom slučaju prijenos se temelji na vašem pristanku (čl. 49.1a GDPR).
Ako želite saznati više o kolačićima koje koristimo i kako njima upravljati, možete pristupiti našim “Zaštita privatnosti” ili kliknuti na opciju “Prihvati korištenje”.