Svjetska premijera modela Alfa Romeo Tonale: La Metamorfosi

11.02.2022.
  • Alfa Romeo s ponosom predstavlja Tonale, model koji označava preobrazbu marke.
  • Digitalnu svjetsku premijeru koju su nazvali La Metamorfosi možete pogledati na poveznici.

Marka Alfa Romeo, koja od 1910. godine u svojoj DNK nosi plemenitost talijanskog sportskog duha, s modelom Tonale najavljuje radikalnu evoluciju usmjerenu ka novom dobu povezivosti i elektrifikacije.

Ime Tonale znači razvojni kontinuitet modela Stelvio, fascinantni novi put koji vodi do novog cilja: budućnosti. Donosi neizostavan talijanski stil koji vjerno slijedi svoje porijeklo, najnoviju tehnologiju i sustave elektrifikacije; sve to je koncipirano u skladu s karakterom marke. Tonale dolazi s jasnom misijom: nanovo odrediti sportski duh 21. stoljeća.

Proizvodnja novog modela odvija se u Italiji, u obnovljenoj tvornici Giambattista Vico, u mjestu Pomigliano d’Arco blizu Napulja. Tvornica je među najnaprednijima u svijetu automobilske industrije; montažna linija namijenjena proizvodnji modela Tonale izgrađena je najsuvremenijom tehnologijom i s najvišom razinom automatizacije.

Tonale, koji je dugačak 4,53 m, širok 1,48 m i visok 1,6 m, donosi sportsku unutrašnjost i opremljenost najsuvremenijom tehnologijom čiji je cilj omogućiti iznimno vozačko i korisničko iskustvo te sačuvati visoku preostalu vrijednost vozila. Tonale je i prvo vozilo na tržištu čije vlasništvo možete iskazivati s NFT (neprenosivim tokenima, engl. non-fungible token) što je svjetska novost. NFT na temelju tehnologije lanaca blokova podataka i jedinstvenom vezom certificira vozilo pri kupnji, a nakon toga sprema sve podatke o njegovom korištenju i održavanju što mu osigurava autentičnost i zadržava visoku preostalu vrijednost.

Tehnologija sa sustavima ADAS drugog stupnja osigurava sigurnost i udobnost u vozilu. Unutrašnjost je koncipirana na najveću moguću udobnost putnika, s profinjenim osjećajem za detalje i kvalitetu materijala. Vrhunska povezivost i potpuno novi informacijsko-zabavni sustav omogućavaju bežično ažuriranje i integraciju s uslugom Amazon Alexa, a s dva velika TFT zaslona u boji Tonale se ističe u klasi.

Tonale na tržište dolazi kao e-torque hibrid s 1,5-litarskim motorom i 48-voltnim električnim motorom (15 kW (20 KS) i 55 Nm) i sistemskom snagom od 69 kW (130 KS) ili 118 kW (160 KS) te novim sedmerostupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom sklopkom ili kao priključni hibrid Q4; oba osiguravaju mogućnosti u vrhu klase. Kod hibridne inačice ekskluzivno je prvi puta korišten posve novi 48-voltni hibridni pogonski sustav koncipiran posebno za marku Alfa Romeo koji može pokretati kotače i kada je motor s unutarnjim izgaranjem isključen.

Inačica priključnog hibrida s pogonom na četiri kotača Q4, s 1,3-litrenim motorom i 90 kW električnim motorom na stražnjoj osovini donosi sistemsku snagu 202 kW (275 KS), a od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,2 sekunde te donosi najbolja svojstva u svojoj klasi, a njezin očekivani doseg u električnom načinu je do 80 km u gradskom ciklusu. Radi se o najjačoj i najučinkovitijoj inačici u ponudi.

Novi Alfa Romeo Tonale donosi vrhunsku tehnologiju, kvalitetu i novo korisničko iskustvo definirano na posve novi način.

Ostale novosti

Koristimo website kolačiće

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Kolačići nam omogućuju da vam pružimo osnovne funkcije kao što su sigurnost, upravljanje mrežom i pristupačnost. Oni poboljšavaju upotrebljivost i izvedbu kroz različite značajke kao što su prepoznavanje jezika, rezultati pretraživanja i time poboljšavaju ono što vam nudimo. Naša web stranica također može koristiti kolačiće trećih strana za slanje oglasa koji su relevantniji za vas. Neke kolačiće mogu obrađivati ​​treće strane koje se nalaze u zemljama izvan Europskog gospodarskog prostora (EEA) koje možda još nemaju odluku o primjerenosti od relevantnih europskih tijela za zaštitu podataka. U ovom slučaju prijenos se temelji na vašem pristanku (čl. 49.1a GDPR).
Ako želite saznati više o kolačićima koje koristimo i kako njima upravljati, možete pristupiti našim “Zaštita privatnosti” ili kliknuti na opciju “Prihvati korištenje”.