KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo & SLT d.o.o Zenica – nabavka vozila

KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo & SLT d.o.o Zenica – nabavka vozila

8. May 2024.

Uprava Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo nastavlja sa obnovom voznog parka kako bi omogućili efikasnije djelovanje ekipa na terenu.

Izvršni direktor za kanalizacioni sistem Adnan Šerak istakao je da Preduzeće u skladu sa svojim mogućnostimavrši obnavljanje i pojačavanje voznog parka što omogućava ekipama da budu operativnije.

“Ove godine nastojimo i u saradnji sa Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo da dodatno osposobimo vozni park, pa u narednih tri do šest mjeseci očekujemo dolazak još dva teretna kamiona veće kategorije od ovog, jedno manje vozilo i za 15 dana očekujemo specijalno vozilo za čišćenje kanalizacionog sistema”, kazao je Šerak.

Okvirni sporazum za nabavku motornih vozila potpisalo je Preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo sa firmom “SLT“ d.o.o. Zenica. Ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a iznosi 116.000 KM, odnosno 135.720 KM sa PDV-om.